Din nou despre Rick Waren

Dragii mei, cred ca multi dintre voi nu ati inteles articolul meu precedent despre Waren, cel putin nu ati inteles intentile mele cand am scris acel articol. Stiu ca pe multi dintre voi v-am dezamagit, unii dintre voi mi-ati scris pe tema asta, altii m-ati sunat si apreciez fiecare dintre aceste semnale care imi arata ca va pasa de sufletul meu si de ceea ce cred si spun si altora. Va rog sa continuati sa o faceti.

Acum totusi as vrea sa clarific cateva lucruri. Eu unul nu stiu daca Waren era sau nu sincer, si nici nu cred ca este datoria mea sa-i judec inima. Articolul meu s-a nascut in urma unor discutii mai vechi cu alti frati, care subliniau tot timpul ca Waren este neclar in ce priveste evanghelia, in ce priveste pozitia lui despre homosexualitate si avort si in ce priveste disputa calvinism/arminianism. Acum pe mine nu ma interesa daca el crede cu adevarat lucrurile afirmate ci faptul ca nu s-a mai ascuns in ambiguitate ci a vorbit clar si la subiect pe fiecare dintre aceste subiecte. Pt mine este interesant ca „The America’s Pastor” spune ca este calvinist, ceea ce pt mine unul cred ca creaza probleme celor care vor sa arate ca calvinismul este un fel de dinozaur teologic in care nimeni nu mai crede.(macar intelectual)

As vrea sa va intreb pe toti cei ce au fost dezamagiti ce de am facut eu, daca sunt la fel de dezamagiti de Piper? Eu doar am atras atentia asupra unui interviu, Piper l-a invitat la conferinta lui nationala, si-a tinut conferinta regionala la Waren in biserica si apoi a facut acel interviu in care este clar ca il apara si ii vindeca imaginea lui Waren. Cum poate un om cu discernamantul lui Piper sa faca asa ceva? Cum poate sa-l recomande si sa-l sustina pe Waren? Oare Piper crede ca este sincer in ceea ce afirma in interviul respectiv? Va las pe voi sa raspundeti la aceste intrebari.

Inca o clarificare pe care vreau sa o fac este ca nu sunt de acord cu felul de a vedea, conduce sau defini biserica pe care il are Waren. Nu cred ca biserica ar trebui condusa dupa principii manageriale si nu cred ca ar trebui sa fie totul pt toti in sensul consumerist. De fapt nu pot sa spun ca Waren m-a ajutat in vreun domeniu pt ca nu l-am citit sau ascultat decat foarte putin si de aceea m-am hotarat sa nu mai spun nimic despre ceea ce nu stiu. Stiu ca unii dintre voi aveti mai multe informatii si ati citit si cartile si poate i-ati ascultat si predicile, asa ca va las pe voi sa discutati acest subiect, eu unul nu mai am de gand.

Deci in incheiere nu am vrut ca prin articolul meu sa recomand citirea cartilor lui Waren sau pe el ca persoana, pt ca nu stiu prea multe despre el si invatatura sa, ci am vrut sa arat ca nu este ambigu in ceea ce spune ca crede si este foarte exclusivist, cat despre colaborarile lui cu mormoni, martori, etc cred ca sunt foarte periculoase si nu sunt deloc de acord cu ele.

 

Cu drag, Madalin

Reclame
Published in: on iunie 22, 2011 at 9:32 am  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://calvinisti.wordpress.com/2011/06/22/din-nou-despre-rick-waren/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Si nu doar atat. A fost(sau poate mai este) membru in CFR unde poate stii ca sunt implicati masoni de cel mai inalt grad (Warren has been invited to speak at national and international forums, including the United Nations, the World Economic Forum in Davos, the African Union, the Council on Foreign Relations, Harvard’s Kennedy School of Government, TED, and Time’s Global Health Summit. He was an elected member of the Council on Foreign Relations between 2005 and 2006, and [15] was named one of „America’s Top 25 Leaders” in the October 31, 2005, issue of U.S. News and World Report.[10] Warren was named by Time magazine as one of „15 World Leaders Who Mattered Most in 2004” and one of the „100 Most Influential People in the World” (2005)) wikipedia si

    Ca predica evanghelia prosperitatii si conduce biserica pe principii manageriale mai mult decat spirituale.
    Sper sa ai discernamant si calauzire in acordarea calificativelor pozitive unor oameni ca el. Tipul e recunoscut ca foarte diplomat si adaptabil in orice conjunctura. Cred ca ar fi foarte bine sa fim prudenti si sa nu ne lasam calauziti de-o simpla impresie lasata in urma unui interviu. Numa bine.

  2. sunt aproape sa termin cartea lui warren „viata condusa de scopuri” si marturisesc ca nu am invatat nimic rau din cartea aia numai bine,am primit chiar bucurie sa stiu unele lucruri care sunt chiar adevarate..deci daca spunem ca nu judecam,hai sa nu ocupam scaunul judecatorului ca El n-a venit inca.

    • Sunt lucruri cu care eu unul nu sunt de acord, dar asta nu inseamna ca judec omul ci ce spune si asta ma invata Domnul Isus sa judec dupa roade si sa ma pazesc de inavatorii falsi. Responsabilitatea mea este sa imi folosesc discernamantul pt a face asta si sa cer calauzire de la El. Daca iti este de folos ceva din cartea lui Waren ma bucur, dar nu uita sa cercetezi tot si sa pastrezi ce este bun


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: