Regulile blogului si scopul acestuia.

In primul rand scopul acestui blog nu este de al promova pe Calvin. Nu este vorba despre un om pe care noi il veneram. Este vorba despre niste doctrine biblice predicate de Domnul Isus si de apostolii Sai. Aceste invataturi sunt gasite de la Geneza pana in Apocalipsa si nu sunt noi, dimpotriva, sunt foarte vechi. Ceea ce in mod curent se numeste calvinism su doctrinele harului nu e o invatatura preluata de la Calvin, deci orice abuzuri, pacate sau greseli facute de el nu ne afecteaza catusi de putin increderea in aceste doctrine, deoarece autoritatea lor nu se trage de la infailibilitatea lui Calvin, ci de la inerenta si infailibilitatea Cuvantului Divin. Singurul motiv pentru care folosim numele de „calvinist” este o eticheta folositoare, care permite sa condensezi invatatura pe care o sustinem, fara a trebui sa explicam pe lung de fiecare data ce credem. Doar in acest sens folosim numele de „calvinist”.

Asa cum ele sunt astazi poreclite calvinism, au mai fost poreclite in diferite feluri, fiind sustinute si de Augustin si de o gramada de alte grupuri de crestini pana la Reforma. Calvin este cel ce le-a structurat in modul cel mai coerent pana la el.

Am sa trec peste aceste explicatii pentru ca, dupa cum am spus, scopul blogului nu este de a-l promova pe Calvin si am sa trec la enumerarea regulilor blogului.

Regulile blogului:

1. Nu se accepta comentarii lipsite de bun simt!

2. Nu se accepta comentarii care nu au legatura cu subiectul postului!

3. Nu se vor publica comentariile care ataca o persoana si nu ideile acesteia.

4. Nu se vor publica comentariile care sunt jignitoare sau care denatureaza adevarul.

5. Dupa o perioada de cunoastere „clientii fideli” ai blogului pot publica si ei posturi pe acest blog daca doresc.

6. Nu se va tinea seama de diferentele mici dintre calvinisti (de genul escatologie, baptisti sau prezbiterieni, etc) si pe acest blog vor fi tratati toti in mod egal.

7. Se vor publica toate comentariile care indeplinesc aceste reguli, fie ca sunt de la calvinisti sau nu.

Scopul acestui blog este de a promova invataturile biblice cunoscute sub numele de „Doctrinele Harului” si toti cei care au intrebari sincere bazate pe Biblie sunt incurajati sa le puna si vom incerca atat cat avem lumina de la Domnul sa va raspundem. Nu este o necesitate sa deveniti Calvinisti sau Reformati ca sa nu tot folosesc acest cuvant, ci putem doar sa ne incurajam reciproc prin studiul Scripturii si sa incercam impreuna sa gasim care este adevarul continut de ea. Scopul site-ului, asa cum am mai spus, este sa ofere informatii despre comunitatea din Romania a celor care imbratiseaza aceste doctrine dragi noua, si sa ne incurajeze si sa ne zideasca reciproc discutand diverse aspecte ale acestor invataturi. Asta nu inseamna ca cei care au intrebari sincere si biblice despre calvinism nu pot participa, sau mai mult, chiar cei care au obiectii biblice contra calvinismului nu le pot discuta, daca au, asa cum am spus, un spirit RESPECTUOS, fara atacuri si jigniri de orice fel.

Acestea fiind spuse, in incheiere, vreau sa subliniez ca o data ce regulile au fost stabilite, voi bloca in mod consecvent orice mesaj care nu se inscrie in cadrul acesora, orice mesaj care lanseaza atacuri la persoana, care are un ton batjocoritor, si nu foloseste Biblia ca argument, ci se lanseaza in discutii care nu sunt la subiect.

Multumesc pentru intelgere, sper ca repetarea regulior sa nu fie deranjanta, dar as vrea sa ma asigur ca toata lumea a inteles!

Publicat on decembrie 11, 2009 at 7:42 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://calvinisti.wordpress.com/regulile-blogului-si-scopul-acestuia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. vreau sa va cunosc

    • Buna Elena, scrie-mi un mail pe adresa de mail (potoroaca_m@yahoo.com). Daca vrei sa stii mai multe depre invatatura calvinista si blogul meu citeste articolele ‘Ce este credinta reformata’ si ‘Cine sunt eu’. Cu drag, Madalin


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: